Teriyaki-gehaktballetjes met broccoli en rijst
Sticky oosterse balletjes met gewokte knoflookbroccoli en bosui. Dit recept is nu afgestemd op vier personen en in ongeveer 20 minuten klaar.
Waarom is deze maaltijd zo gezond?
Broccoli is een supergezonde groente. Het bevat onder meer vezels, ijzer, vitamine C en kalium. Allemaal voedingsstoffen die jou en je kleine helpen gezond en sterk te blijven. Kies voor volkoren basmatirijst voor extra vezels.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Tip: Voeg deze ingrediënten direct toe aan je winkelmandje via de app van Picnic >
- 360 gram gehaktballetjes
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 stronken broccoli
- 2 bosuien
- 175 ml teriyakisaus
- 300 gram basmatirijst
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olie
Zo maak je het
- Breng een pan water aan de kook en bereid 300 g rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij 1 teentje knoflook fijn. Snijd de broccoli’s in roosjes, halveer eventueel grote roosjes, en snijd 2 bosuien in ringen.
- Verhit 2 el olie in een wok- of hapjespan en bak 360 g gehaktballetjes in 7 tot 10 minuten rondom bruin. Voeg de broccoli en knoflook toe en wok 5 minuten mee.
- Voeg dan 150 ml teriyakisaus toe aan het geheel en verwarm het gericht 2 minuten.
- Verdeel ten slotte 2 el sesamzaadjes over het gerecht.
- Serveer de rijst bij het gerecht. Garneer met de ringetjes bosui.
Tip
Ook lekker met extra shiitake-paddenstoelen. Liever zonder vlees? Vervang de rundergehaktballetjes voor een plantaardige variant.
Dit recept komt uit de app van Picnic
Picnic bezorgt niet alleen je dagelijkse boodschappen, maar ook alles voor het avondeten. Kies uit meer dan 500 lekkere recepten voor ‘t hele gezin. Vandaag met één klik in je mandje, morgen al op tafel!