Spinazie tofu omelet

Een gezonde lunch is belangrijk als je zwanger probeert te worden en als je zwanger bent. Deze gezonde omelet geeft je de juiste voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft voor een gezonde bevruchting en zwangerschap.

Hierom is dit een gezonde lunch

Deze omelet zit boordevol voedzame ingrediënten die belangrijk zijn tijdens deze fase. Spinazie is een uitstekende bron van foliumzuur, ijzer en vitamine C. IJzer helpt de bloedproductie en vitamine C zorgt ervoor dat je lichaam ijzer makkelijker opneemt. Tofu voegt ook een goede hoeveelheid eiwitten toe aan de maaltijd, wat belangrijk is voor de groei en ontwikkeling van de baby.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Ingrediënten

  • 100 g tofu, in blokjes gesneden
  • Handvol verse spinazieblaadjes
  • 3 eieren
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • een kleine ui, fijngehakt
  • Een handje cherrytomaatjes, in blokjes
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak deze kort tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de spinazieblaadjes toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn.
  4. Voeg tofu toe aan de pan en bak het samen met de spinazie gedurende 2-3 minuten, tot de tofu licht goudbruin is.
  5. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat deze nog even mee warmen.
  6. Klop ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet het eimengsel over de groente en tofu in de pan.
  8. Zet het vuur laag en laat de omelet langzaam garen, totdat de bovenkant bijna volledig gestold is.
  9. Vouw de omelet dubbel en bak nog een minuutje om ervoor te zorgen dat de binnenkant gaar is.
  10. Haal de omelet van het vuur en serveer warm.

Geniet ervan!