Milde curry met rijst, bloemkool en erwtjes
Zacht van smaak, vol groente en met verschillende texturen om je kleine aan te laten wennen. Hier lust jouw peuter wel pap van! Dit recept is voor vier personen en staat in een half uurtje op tafel.
Waarom is dit een gezonde maaltijd?
Bloemkool heeft een zachte smaak, waardoor veel kindjes het een lekkere groente vinden. Een portie bevat veel vezels en vitamine C, wat goed is voor de darmen en weerstand. De erwtjes en tomaten bevatten ook vitamines en mineralen. Kies voor zilvervliesrijst voor extra vezels en B-vitamines.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Tip: Voeg deze ingrediënten direct toe aan je winkelmandje via de app van Picnic >
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 450 gram doperwten (bevroren)
- 3 theelepels kerriepoeder
- 4 tomaten
- 400 ml kokosmelk
- 250 gram rijst
- 200 ml water
- 1 eetlepel olie
Zo maak je het
- Breng een pan water aan de kook. Bereid 250 g rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal 450 g doperwten alvast uit de vriezer. Snijd 4 tomaten in blokjes.
- Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan of wokpan en bak de tomaten, 400 g bloemkoolroosjes en 3 tl kerrie al roerend 5 à 6 minuten. Schenk 400 ml kokosmelk en 200 ml water in de pan en laat het geheel met de deksel op de pan 15 minuten sudderen.
- Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe aan de pan en laat de curry een beetje inkoken.
- Serveer de milde curry met de rijst.
Tip
Voor volwassenen kun je de curry meer op smaak brengen door er op het laatst een lepeltje currypasta doorheen te mengen. Extra lekker met wat verse koriander.
Eet smakelijk!
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app