Kip tandoori met boontjes
De klassieker Kip tandoori met boontjes tover je binnen een handomdraai op tafel en is geschikt voor 4 personen.
Waarom is deze maaltijd zo gezond?
Kip bevat veel eiwitten, heel belangrijk voor je spieren. Verder bevat kip vitaminen en mineralen, zoals vitamine a & b, ijzer, zink en fosfor. Het is een groente die goed combineert met broccoli en rijst en die vaak op die manier door sporters wordt gegeten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Tip: Voeg deze ingrediënten direct toe aan je winkelmandje via de app van Picnic >
- 350 gram kipfilet
- 1 zakje tandoori-kruiden
- 500 gram sperziebonen
- 200 gram crème fraîche
- 250 gram gezeefde tomaten
- 400 gram rijst
- 3 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel suiker
- Zwarte peper
- Zout
Zo maak je het
- Kook 400 gram rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Pers 2 teentjes knoflook uit. Dop 500 gram sperziebonen en snij ze doormidden.
- Meng in een kom 350 gram kip met de knoflook, 2 eetlepels olijfolie en het zakje tandoori-kruiden. Laat 5 minuten marineren.
- Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten beetgaar.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan. Voeg de kip toe en bak de kip gedurende 4 minuten. Voeg nu 250 gram gezeefde tomaten toe en kook nog eens 3 minuten.
- Voeg tenslotte 200 gram crème fraîche toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel suiker.
- Serveer de kip tandoori met de sperzieboontjes en rijst.
Tip
Extra lekker met een handje grofgehakte cashewnoten en/plakjes komkommer.
Dit recept komt uit de app van Picnic
Picnic bezorgt niet alleen je dagelijkse boodschappen, maar ook alles voor het avondeten. Kies uit meer dan 500 lekkere recepten voor ‘t hele gezin. Vandaag met één klik in je mandje, morgen al op tafel!
Auteur Eline de Wit
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app