Vullende amandel-pistache mueslirepen
Het zelf maken van mueslirepen is een geweldige manier om controle te hebben over de ingrediënten en om een gezonde snack te hebben als de lekkere trek toeslaat. Dit recept voor amandel-pistache mueslirepen is gemakkelijk te maken en een heerlijk tussendoortje!
Hierom is dit zo’n gezond tussendoortje
Dit recept is een gezonde keuze voor een tussendoortje, omdat je er heel wat voedzame en gezonde ingrediënten in kwijt kan. Amandelen en pistachenoten zijn rijk aan gezonde vetten, vezels, eiwitten en mineralen, zoals magnesium en calcium. Deze zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je baby en je eigen gezondheid. Honing geeft de repen een natuurlijke zoetheid en zorgt voor extra energie. Kortom, deze mueslirepen zijn een heerlijke snack en een boost aan voedingsstoffen!
Ingrediënten
- 1 kopje havervlokken
- 1/2 kopje amandelen, gehakt
- 1/2 kopje pistachenoten, gehakt
- 1/2 kopje zonnebloempitten
- 1/2 kopje pompoenpitten
- 1/2 kopje ongezoete, gedroogde kokosvlokken
- 1/2 kopje honing
- 1/2 kopjes amandelboter
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel zeezout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de havervlokken, amandelen, pistachenoten, zonnebloempitten, pompoenpitten en kokosvlokken in een grote kom.
- Verhit de honing, amandelboter, vanille-extract en zeezout in een steelpan op middelhoog vuur tot alles goed gemengd is.
- Voeg het honingmengsel toe aan de kom met de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
- Schep het mengsel op de bakplaat, spreid het uit en druk het goed aan tot het ongeveer een centimeter hoog is.
- Bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de bovenkant goudbruin is.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Snijd in repen en bewaar in een luchtdichte doos.
Eet smakelijk!
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app