
Een voedzame tacobowl

Heb je zin in een gerecht met Mexicaanse ingrediënten, zoals taco's en bonen? Dan is deze tacobowl ideaal. Met dit recept zet je binnen een handomdraai een gezond gerecht op tafel.
Hierom is deze maaltijd geschikt voor je dreumes én voor jou
Vegetarisch gehakt wordt vaak gemaakt van (soja)bonen. Bonen zitten vol met eiwitten, ijzer en vitaminen en ze verlagen het cholesterol. Ze bevatten daarnaast veel vezels en dat is weer goed voor jouw buik én die van je kind. Het advies van het voedingscentrum is om minimaal 1 keer per week peulvruchten te eten. Vlees is die dag dan niet meer nodig.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 2 volkoren wraps
- Olie, peper en zout
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 3 paprika’s
- 250 g cherrytomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 g zilvervliesrijst
- 400 g vega gehakt of mager rundergehakt
- 2 tl komijnpoeder
- 150 g mais, uitgelekt
- 1 avocado
- Optioneel: Yoghurt en koriander
Tip
Gebruik elke keer andere ingrediënten in de bowl
Met deze bowl kan je heel makkelijk variëren. Vervang het gehakt bijvoorbeeld een keer door kip, de cherry tomaten door courgette of de rijst door bami. Natuurlijk kan je ook zelf een lekkere variant bedenken. Extra leuk is het als je dreumes of peuter mag meedenken over het gerecht. Dat is voor je kind echt een feestje.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de wraps in driehoekjes. Besprenkel met een beetje olie en breng op smaak met wat zout, peper en een beetje paprikapoeder. Bak de driehoekjes 10 minuten knapperig in de oven tot nacho’s.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes, de cherrytomaten door de helft en de ui en knoflook fijn. Kook hierna de rijst zoals staat omgeschreven op de verpakking.
- Terwijl de rijst kookt, verhit je wat olie in een koekenpan en fruit je de ui en knoflook zacht. Zodra de ui zacht is doe je het gehakt erbij en bak je het rul en gaar. Voeg gerookt paprika- en komijnpoeder toe en voeg de uitgelekte mais toe. Roerbak op hoog vuur mee en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Bak in een andere pan de paprikareepjes op hoog vuur in wat olie, totdat de reepjes zacht worden en toch nog een bite hebben.
- Snijd ondertussen de avocado in schijfjes.
- Nu kan je gaan opbouwen. Verdeel rijst, het gehaktmengsel, paprika, wrap nacho’s, cherrytomaten en avocado over kommen. Maak eventueel af met een eetlepel yoghurt en koriander.
Eet smakelijk!
Over Lazyfitgirl
Anki is de oprichter van Lazyfitgirl. In Nederland miste ze een programma om zélf je leefstijl te veranderen. Uit eigen ervaring wist ze dat je met de juiste mindset tóch je droomdoelen bereikt. Zo werd het allereerste zaadje van de Lazyfitgirl Methode geplant. Met haar Eetswitch-methode val je af zonder dieet én werk je aan een positieve mindset.
Auteur Eline de Wit