Scrambled eggs met tuinkers

Soms heb je gewoon zin in ei. Gelukkig zijn eieren niet alleen lekker, maar ook gezond. Met deze scrambled eggs op toast maak je er 's ochtends een feestje van.

Ei, ei, ei

Als er één ontbijtje is dat vol met eiwitten zit, is het deze maaltijd wel. Toch zitten eieren niet alleen vol eiwitten, ze bevatten ook veel verschillende vitamines, gezonde vetten en mineralen.

De tuinkers geeft je gerecht net wat meer pit. Het smaakt niet alleen goed op je ei, maar is ook erg gezond. Uit onderzoek komt zelfs naar voren dat het ontstekingsremmend werkt. Strooi die tuinkers dus maar royaal over je maaltijd!

Ingrediënten (1 portie)

  • 3 grote eieren
  • Scheutje melk (plantaardig)
  • Boter of olijfolie om te bakken
  • Tuinkers naar smaak
  • Peper en zout
  • Brood om te roosteren (als je wil)

Zo maak je het

  1. Breek de eieren boven een kommetje en klop ze los met een garde of een vork. Giet er een scheutje melk bij en mix nog even kort met de eieren.
  2. Smelt de boter op het vuur of gebruik de olijfolie om te bakken. Wacht tot de pan heet is, zet het vuur laag en schenk het geklutste ei in de pan.
  3. Als het ei gaat stollen, begin dan te roeren met een spatel en blijf roeren. Zet het vuur uit zodra het ei voor de helft is gestold. De pan blijft nog warm, waardoor het ei langzaam verder kan stollen. Blijf ondertussen roeren tot je er tevreden mee bent.
  4. Breng je scrambled eggs op smaak met peper en zout én bestrooi met tuinkers.
  5. Lekker op geroosterd brood. Eet smakelijk!

Auteur Eline de Wit