Gezonde Quinoa Groenteschotel

Ontdek deze smakelijke quinoa-groenteschotel. Het is lekker, voedzaam en simpel te bereiden! Quinoa bestaat uit goede plantaardige eiwitten, vezels en mineralen. Als je het combineert met verse groenten, krijg je alle belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt.

Hierom is deze schotel zo gezond

Deze schotel is een feestje voor mama’s die borstvoeding geven! Quinoa zit vol met plantaardige eiwitten, vezels en mineralen. Wanneer je dit mengt met knapperige groenten, krijg je alle belangrijke stoffen die je in die eerste weken nodig hebt. En het allerbeste: het is echt heel simpel en snel te maken.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 gram quinoa
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 paprika’s, in reepjes gesneden
  • 100 gram broccoliroosjes
  • 50 gram doperwten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Sap van een citroen

Zo maak je het

  1. Spoel de quinoa in een zeef om eventuele bittere stoffen weg te spoelen.
  2. Breng groentebouillon aan de kook in een pan en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm olijfolie in een pan en bak de uien en knoflook totdat ze er glazig uitzien.
  4. Voeg paprikareepjes, broccoli en doperwten toe en bak ze ongeveer 5 minuten totdat ze zacht worden.
  5. Roer het kruidenmengsel erdoorheen.
  6. Giet de gekookte quinoa af en voeg het toe aan de pan.
  7. Pers het sap van een citroen uit en voeg dit als laatste toe, breng het op smaak met zout en peper.

Serveer de quinoa-groenteschotel warm en geniet van elke hap!