Pita met kip

Deze lekkere pitabroodjes zijn als een feestje op je bord! Malse kip, knapperige groenten, Griekse yoghurt en feta maken het echt lekker. Deze smakelijke maaltijd zit bovendien boordevol goede voedingsstoffen die je lichaam blij maken.

Hierom zijn deze broodjes gezond

Pita’s van volkorenmeel zitten vol vezels en belangrijke voedingsstoffen. Kip, Griekse yoghurt en feta zorgen voor veel eiwitten, terwijl verse groenten rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Kom maar door met dat pitabroodje dus.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kipfilets, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • Verse groenten (tomaten, komkommer, paprika)
  • Feta, verkruimeld
  • Verse sla of rucola

Voor de yoghurtsaus

  • Sap van een citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Doe de kipreepjes in een kom en meng ze met olijfolie, oregano, zout en peper. Zet ze dan minstens 20 minuten in de koelkast zodat ze lekker kunnen marineren.
  2. Maak in een andere kom de saus door citroensap, knoflook, oregano, Griekse yoghurt, zout en peper te mengen.
  3. Bak de gemarineerde kipreepjes in een pan op middelhoog vuur tot ze gaar en goudbruin zijn.
  4. Snijd de tomaten, komkommer en paprika in plakjes.
  5. Verwarm de volkoren pita’s een klein beetje.
  6. Vul de warme pita’s met de kipreepjes, groenten, feta, verse sla of rucola en doe er wat van de yoghurtsaus op.

Geniet van deze lekkere broodjes!