Kikkererwten shakshuka

Dit lekkere gerecht is het favoriete eten van Israël. Daar eten ze het vaak als ontbijt. Maar je kan shakshuka ook als lunch of avondeten proberen. Het zit vol groenten, is gezond en heel snel klaar!

Hierom is shakshuka zo gezond

Dit kikkererwten shakshuka recept is supergoed voor je. Het heeft veel eiwitten, vezels en vitamines die je helpen als je borstvoeding geeft. De mix van kikkererwten, courgettes en tomaten maakt het een gezonde en lekkere maaltijd die je goed vult!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote courgette
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel chilipoeder (naar smaak)
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • Feta naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, fijngehakt

Zo maak je het

  1. Doe olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui tot hij glanst.
  2. Voeg de courgette en paprika toe, die je in kleine blokjes hebt gesneden, en bak ze ongeveer 5 minuten.
  3. Doe er knoflook en kruiden bij, roer even en bak de groenten nog 1 minuut.
  4. Haal de kikkererwten uit het blik, spoel ze snel af en voeg ze samen met de tomaten aan de pan toe. Laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen tot het wat dikker wordt.
    Voeg wat zout en peper toe voor de smaak.
  5. Maak met een lepel kleine kuiltjes in het mengsel van tomaten en kikkererwten en breek in elk kuiltje een ei. Zet het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat de eieren in 5 tot 7 minuten gaar worden.
  6. Als de eieren klaar zijn, haal de pan van het vuur, schep de shakshuka op borden en versier het met wat koriander of peterselie. Brokkel ook nog wat feta over het gerecht heen

Geniet van je zelfgemaakte shakshuka!