Deze heerlijke granola is jouw bondgenoot om 's ochtends weer helemaal op te laden na een nacht vol borstvoedingsmomenten. Het handige is dat je het één keer maakt en er een week van kan eten! Zo hoef je niet elke dag iets nieuws te maken en kan je je dag lekker en makkelijk beginnen.

Hierom is het gezond

Deze zelfgemaakte granola bestaat uit een mix van ingrediënten die goed zijn voor je lichaam. Dit recept bevat voedingsmiddelen met koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels en andere stoffen die je helpen om energiek en gevoed te blijven. Deze energie kan je goed gebruiken wanneer je voor je baby zorgt in de drukke kraamperiode!

Ingrediënten (ongeveer 10 porties)

  • 350 gram havermout
  • 60 gram gebroken lijnzaad
  • 250 gram gehakte noten
  • 130 gram gemalen kokos
  • 150 gram gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snufje zout
  • 60 gram pompoenpitten
  • 60 gram zonnebloempitten
  • Agavesiroop
  • Optioneel: dadels / ander gedroogd fruit

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  3. Voeg de gesmolten kokosolie, het vanille extract en de agavesiroop toe. Hoeveel agavesiroop je gebruikt, hangt af van hoe zoet je graag eet. Je kan altijd nog een beetje extra toevoegen aan het einde.
  4. Meng alles goed door elkaar, je krijgt een kleverige mix.
  5. Leg bakpapier op 2 bakplaten en verdeel de granola over de bakplaten.
  6. Schuif de bakplaten ongeveer 15 minuten in de oven. Let op: je moet vaak omscheppen, zodat alle kanten mooi knapperig worden.
  7. Laat de granola afkoelen voor je het in een pot doet.

Variatietip: Voeg op het laatst nog wat fijngesneden dadels of bijvoorbeeld gedroogde abrikozen toe voor een extra lekkere variant!