Verjaardagstaartje voor een kindje van 1 jaar met een kaarsje erin

De eerste verjaardag van je baby is een bijzondere mijlpaal, en wat is een betere manier om dit te vieren dan met een gezond en heerlijk taartje? Dit recept voor een bananen-havermoutcakeje is perfect voor de kleine feestvierder.

Hierom is dit taartje geschikt

Deze bananen-havermoutcakejes met een zachte topping van yoghurt en cream cheese zijn een gezonde en smakelijke traktatie voor de eerste verjaardag van je baby. Ze zijn zacht en gemakkelijk te eten en bevatten weinig suiker, waardoor ze perfect zijn voor de allerkleinsten. Daarnaast zitten er natuurlijke ingrediënten in die lekker én voedzaam zijn. Geniet van dit bijzondere moment met een feestelijke en voedzame lekkernij!

Je kan een muffinblik met muffinvormpjes gebruiken voor meerdere kleine cakejes of een klein cakeblik voor één cake.

Dit heb je nodig voor de cake

  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 1 ei
  • 1/4 kopje ongezoete appelmoes
  • 1/2 kopje havermout
  • 1/2 kopje volkoren meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 kopje melk (koemelk of ongezoete plantaardige melk)
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten

Dit heb je nodig voor de topping

  • 1/2 kopje cream cheese, op kamertemperatuur
  • 1/4 kopje Griekse yoghurt (ongezoet)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel palmsuiker, kokosbloesemsuiker of ahornsiroop

Zo maak je de cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (350 graden Fahrenheit).
  2. Vet een klein cakeblik of muffinvorm in met een beetje kokosolie of bekleed met bakpapier.
  3. Meng de geprakte banaan, ei en ongezoete appelmoes in een grote kom tot een glad mengsel.
  4. Voeg havermout, volkoren meel, bakpoeder en kaneel toe en roer goed door.
  5. Voeg het vanille-extract, melk en gesmolten kokosolie toe en meng tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in het voorbereide cakeblik of de muffinvormpjes.
  7. Bak de cakejes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de cakejes wordt gestoken. Maak je een grote cake? Dan is de baktijd 45-50 minuten.
  8. Laat de cakejes of cake afkoelen op een rooster.

Zo maak je de topping

  1. Meng de cream cheese en Griekse yoghurt in een kom tot een glad mengsel.
  2. Voeg het vanille-extract en de suiker of ahornsiroop (indien gebruikt) toe en roer goed door.
  3. Als de cakejes helemaal zijn afgekoeld, bestrijk je ze met de cream cheese topping.
  4. Versier eventueel met vers fruit of een beetje extra havermout voor een feestelijke uitstraling. Nu nog een kaarsje erin en uitblazen maar!