Broodje met zelfgemaakte hummus (vanaf 10 maanden)
Hummus kan je tegenwoordig makkelijk in de supermarkt kopen. Toch is het vaak een stuk gezonder als je het zelf maakt. De meeste mensen vinden dit vaak lekkerder. Vind je kindje dit ook? Ontdek het door hem of haar een broodje zelfgemaakte hummus voor te schotelen.
Hierom is deze maaltijd geschikt voor je baby
Zelfgemaakte hummus is gezonder dan hummus uit de supermarkt. Daar zit vaak veel zout in. Ook bevatten verse (gekookte) kikkererwten veel vitaminen en mineralen. En omdat deze erwten veel vezels en eiwitten bevatten geven ze je kleine voor een lange tijd een vol gevoel.
Dit heb je nodig
- 4 eetlepels tahin
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- Een half teentje knoflook
- 1 theelepel komijnzaad of -poeder
- 170 gram kikkererwten uit blik (uitgelekt)
- 1 tot 5 eetlepels water, het ligt eraan hoe dik je het wilt hebben
- Een boterham
- Eventueel wat plakjes groenten, bijvoorbeeld paprika of avocado
Zo maak je het
- Doe de tahin, het citroensap, de olijfolie, de knoflook en de komijn in de keukenmachine of pureer het in de blender, net zolang tot het glad gepureerd is.
- Voeg dan de kikkererwten toe en pureer tot er een gladde hummus ontstaat. Je kan daarbij net zolang water toevoegen tot je tevreden bent over de dikte.
- Smeer de hummus op een boterham.
- Beleg de boterham eventueel met wat plakjes groenten
Waarschijnlijk houd je wat hummus over. Dit kan je gerust een paar dagen in de koelkast bewaren.
Tip
Wissel de groente topping af
Groenten zijn gezond! Beleg daarom de boterham niet alleen met hummus, maar leg daarbovenop ook nog wat groenten. Denk bijvoorbeeld aan plakjes tomaat, geraspte wortel, fijngesneden komkommer of een paar blaadjes sla. Voor gezonde vetten kan je er ook nog plakjes avocado of een paar extra druppels olijfolie op doen. Je kan hier elke keer een andere draai aan geven!
Auteur Eline de Wit