Spruitjesstampot op een bord

Vanaf de leeftijd van 7 tot 8 maanden gaan de hapjes van je baby steeds meer lijken op echte maaltijden, zoals deze spruitjesstamppot. Misschien is de bittere smaak van de spruitjes even wennen voor je kind. Gelukkig kan je de groente nu ook lekker maken met kruiden.

Hierom is dit hapje in deze periode geschikt

Spruitjes zijn kleine vitaminebommetjes, ze bevatten drie keer zoveel vitamine c als een sinaasappel! Het zijn echte wintergroenten die helpen bij het sterker maken van de weerstand. Ook bevatten ze foliumzuur, magnesium, kalium en een hoop vezels.

Vanaf deze leeftijd hoef je de hapjes minder fijn te prakken. Zo kan je baby wennen aan een andere structuur. Je kan bijvoorbeeld het eten stampen in plaats van pureren. Blijf altijd bij je baby tijdens het eten. Zo kan je meteen ingrijpen als je baby zich verslikt en hier zelf niet goed uitkomt.

Dit heb je nodig

  • Aardappels
  • Spruitjes
  • Goede vetten, zoals boter of olijfolie
  • Eventueel wat nootmuskaat of peterselie

Zo maak je het

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken
  2. Kook de aardappels en spruitjes samen in ongeveer 12 minuten gaar
  3. Stamp na het afgieten de aardappels en spruitjes tot een stamppot
  4. Meng er wat gesmolten boter of olie doorheen
  5. Voeg naar smaak milde kruiden toe, zoals nootmuskaat of peterselie

Heb je weinig tijd? Maak dan een grote spruitjesstamppot. Kan je er zelf ook een maaltijd van eten. Lekker makkelijk!

Auteur Eline de Wit