Zoete aardappel-wortelhapje met gekookte pasta
De melkvoeding hoeft in deze periode nog niet vervangen te worden. Wel kan je je baby op vaste momenten een hapje geven. Bijvoorbeeld in de ochtend een fruithapje en in de avond een hap van verschillende groenten, zoals dit hapje met zoete aardappel en wortel.
Hierom is dit hapje in deze periode geschikt
Als je kind gewend is aan milde losse smaken kan je smaken met elkaar gaan combineren, zoals dit hapje met zoete aardappel en wortel. Dit hapje is ook lekker om met ei te bereiden. Het is namelijk slim om vanaf nu af en toe wat ei in kleine hoeveelheden te verwerken in de babyhapjes. Dit doe je om in de toekomst een allergie voor ei te voorkomen.
Na een periode van wennen aan de eerste hapjes, kan je de vaste voeding van je baby uitbouwen. Het geschikte moment hiervoor verschilt per baby. Als je merkt dat je baby klaar is voor een volgende ‘uitdaging’ kan je bijvoorbeeld wat fijngemalen rijst of pasta toevoegen aan de maaltijd.
Ingrediënten
- Zoete aardappel
- Wortel
- Olijfolie of een klontje gesmolten boter
- Eventueel wat ei
- Eventueel wat fijngemalen pasta of rijst
Zo maak je het
- Schil de zoete aardappel en wortel en snijd deze in blokjes
- Kook beide groenten daarna ongeveer 10 tot 15 minuten zacht
- Kook eventueel een ei en pasta of rijst
- Giet de groenten af en pureer ze samen met een staafmixer glad, mix eventueel ook wat stukjes ei of wat pasta of rijst mee. De maaltijd hoeft niet meer helemaal glad te worden.
- Voeg een beetje olie of gesmolten boter toe en meng het door de maaltijd
Auteur Eline de Wit