Zoete vanillepap

In de kraamtijd kan je een voedzaam ontbijt extra goed gebruiken. Deze pap zorgt voor een fijn begin van de dag, zelfs als je nachtrust minder was. Goedemorgen!

Een goede start

Warme ontbijtjes zijn erg fijn in de kraamtijd. Ze geven je een oppepper en zijn makkelijk verteerbaar. Bovendien zorgt de vanille en de honing ervoor dat je al vroeg op de dag wat zoets hebt geproefd. Daardoor krijg je later minder trek in ‘slechte’ zoetigheid.

Dit recept is voor één portie, maar je kan ook iemand vragen een grote pan te maken. Op die manier kan je veel porties invriezen. Dan hoef je je pap alleen maar op te warmen in de ochtend. Dat scheelt weer!

Ingrediënten (1 portie)

  • 120 ml (plantaardige) melk
  • 170 ml water
  • 50 gr basmatirijst
  • 70 ml water
  • Merg van een halve vanillepeul
  • Klontje boter
  • Honing
  • Een handje nootjes naar keuze
  • Zout en peper

Zo maak je het

  1. Breng het water en de melk in één pan aan de kook.
  2. Voeg de rijst toe en kook deze op middelhoog vuur tot de rijst helemaal zacht is. Giet er eventueel wat extra water bij als het te hard gaat.
  3. Voeg het merg van de vanillepeul en een klontje boter toe en laat het nog even op het vuur staan.
  4. Haal het pannetje van het vuur en serveer de pap in een diep bord of een kom.
  5. Voeg er wat honing aan toe en roer goed.
  6. Besprenkel met wat nootjes naar keuze en voeg naar smaak zout en/of peper toe.

Auteur Eline de Wit