Zoete aardappel met quinoasalade en zalm
Deze heerlijke combinatie van zoete aardappel, quinoasalade en zalm is een gezonde keuze als je zwanger bent of graag zwanger wilt worden. Geef jezelf en je baby de voedingsstoffen die jullie verdienen met deze smakelijke maaltijd.
Hierom is dit een gezond gerecht
Dit gerecht bestaat uit voedzame ingrediënten, zoals zoete aardappel, quinoa en zalm. Ze zorgen voor een goede balans van koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, vitamines (zoals vitamine A en C) en mineralen. Allemaal nuttige stoffen voor jou en je baby. Ook als je nog niet zwanger bent, is dit gerecht een fijne boost voor je vruchtbaarheid.
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app
Ingrediënten voor 2 personen
Gebakken zoete aardappelen
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Quinoasalade
- 1/480 gram quinoa
- 240ml groentebouillon
- 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
- 1/2 wortel, geraspt
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Sap van een halve citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Zalm
- 2 zalmmoten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de zoete aardappelen grondig en snijd ze in de lengte doormidden.
- Bestrijk de zoete aardappelen met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de zoete aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
- Voeg de quinoa toe aan de kokende bouillon, verlaag het vuur en laat het afgedekt 15 minuten sudderen of totdat al het water is opgenomen.
- Haal de pan van het vuur en laat de quinoa afkoelen.
- Meng in een grote kom de afgekoelde quinoa, paprika, komkommer, wortel en peterselie.
- Voeg het sap van een halve citroen, olijfolie, zout en peper toe aan de kom en roer goed om alles te combineren. Zet de salade opzij.
- Besprenkel de zalmmoten met citroensap en breng ze op smaak met zout en peper.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de zalmmoten aan elke kant gedurende 3-4 minuten, of totdat ze gaar zijn.
- Haal de gebakken zoete aardappelen uit de oven en serveer ze met de quinoasalade en de zalmmoten.
- Als je wil, kan je nog verse kruiden, zoals peterselie of koriander toevoegen ter garnering.
Geniet van je maaltijd!